Pappardelle Jakuba z Czarnolasu

 Pappardelle Jakuba z Czarnolasu zaserwował gościom niedzielnego brunchu tarnowski radny Jakub Kwaśny. Było to pierwsze danie II edycji kulinarnej zabawy „Tarnowianie gotują w hotelu Tarnovia”

 

Pappardelle Jakuba z Czarnolasu to pierwsze danie drugiej edycji kulinarnej zabawy „Tarnowianie gotują w hotelu Tarnovia”. Tym razem swoją przebojową potrawę zaprezentował tarnowski radny Jakub Kwaśny. Szerokie, jajeczne makaronowe wstążki w delikatnym sosie na bazie serka mascarpone, suszonych pomidorów, szynki szwardzwaldzkiej, czosnku, cebuli i pieczarek, jak twierdzą uczestnicy, smakowały wybornie. – Dobrze zbilansowane smaki delikatnego serka z wyrazistymi pomidorami i dojrzewającą szynką stanowiły o sile potrawy – ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Wszystkich, którzy nie byli na brunchu zapraszam do obejrzenia filmu na naszym portalu www.cosnazab.tv.

Dla gości niedzielnego brunchu kilkanaście smacznych dań przygotował także szef kuchni Tarnovii. Tym razem w menu wybijały się świetny krem z dyni oraz pieczone schab i karkówka z kluseczkami śląskimi i sosem pieczeniowym podkręconym czerwonym winem. Kolejny brunch w ostatnią niedzielę sierpnia. Początek tradycyjnie o godzinie 13.00.

Fot.: Jakub Piszczek

29.07.2013
Twój komentarz:
Ankieta
Mija rok od wyborów samorządowych. Czy zauważyłeś zmiany w funkcjonowaniu Tarnowa i jak je oceniasz?
| | | |