„Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia” - organizatorzy zapraszają na brunch 25 sierpnia, tradycyjnie o godzinie 13.00. Tym razem swoje umiejętności kulinarne zaprezentuje Maria Kanior, przygotowując danie z łososia.
Łosoś a`la Stach – to danie, które przygotuje Maria Kanior na najbliższy brunch w hotelu Tarnovia, podczas kolejnej odsłony zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. To kolejna potrawa drugiej edycji kulinarnego projektu. - Proste, idealnie współgrające smaki oraz wielobarwność, to największe atuty dania pani Marii – ocenia Paweł Piszczek, felietonista kulinarny i wydawca portalu Coś na Ząb TV. – To lekkie, letnie danie, idealne na niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi przy dobrym winie.
Łosoś a`la Stach to maźnięty oliwą i sypnięty ziołami filet, który trafia na grill. Wraz z nim grilluje się bakłażana, cukinię i papryki różnych kolorów doprawione ziołami prowansalskimi. Do tego zimny sos na bazie jogurtu, czosnku i koperku.
– Zapraszamy na brunch 25 sierpnia, jak zwykle zaczynamy o 13.00. Najpierw premiera filmu z gotowania pani Marii, potem degustacja jej potrawy, a wreszcie to co najlepsze w naszej kuchni w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz – zaprasza Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia.
Każdy uczestnik brunchu otrzyma specjalne ankiety do oceny dania. Kto wypełni ankietę i odda swój głos, weźmie udział w losowaniu atrakcyjnych nagród. Losowanie odbędzie się na zakończenie drugiej edycji w grudniu tego roku.
Fot.: Jakub Piszczek