Na kolejny brunch zaprasza 24 listopada restauracja hotelu „Tarnovia”. Gościem brunchu będzie tym razem Dariusz Kobylański, fotografik i wydawca, który zaproponuje kurczaka w sosie pomidorowym z mascarpone. Początek brunchu tradycyjnie o godzinie 13.00.
Kurczak w sosie pomidorowym z mascarpone… Sam tytuł już zachęca, a danie – pierwsza liga włoska. Dariusz Kobylański, znany tarnowski fotografik i wydawca, okazał się wybornym kucharzem. - Włoska kuchnia, która wydaje się prosta, wcale taka prosta nie jest, bowiem trzeba uchwycić ten subtelny bilans smaków. Darek zrobił to bez pudła, o czym można się przekonać w najbliższą niedzielę 24 listopada podczas tradycyjnego już brunchu w restauracji hotelu Tarnovia – mówi Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.
Dariusz Kobylański jest kolejnym gościem projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. – Zaserwował danie cudowne w swojej prostocie: pierś z kurczaka delikatnie doprawioną słodką papryką, przesmażoną, a potem zapieczoną w sosie pomidorowym pachnącym czosnkiem, balsamico, tymiankiem, bazylią i oliwkami – mówi Paweł Piszczek.
- Jak co miesiąc zapraszamy na brunch w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz – mówi Joanna Dobroś, prezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Będzie mnóstwo smacznych potraw, od sałatek, zup, przez dania mączne, ryby, mięsa, pieczyste, po desery.
Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00.