Sałatka gyros

Produkty na 6 osób:
2 podwójne filety z kurczaka
torebka przyprawy GYROS (kamis)
keczup pikantny
2 duże cebule
4 ogórki konserwowe
puszka kukurydzy
majonez kielecki
główka kapusty pekińskiej
2 świeże czerwone papryki


Przygotowanie:
Dwa filety z piersi kurczaka kroimy w kostkę (0,5 cm) i smażymy na patelni, na oliwie z dodatkiem odrobiny masła. W trakcie smażenia posypujemy filety przyprawą GYROS (kamis). Odstawiamy do wystygnięcia. Potem wszystko układamy warstwami w przeźroczystej salaterce, w kolejności: kostka z filetów kurczaka, polewamy po wierzchu keczupem pikantnym, cebula pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, kukurydza, majonez kielecki, kapusta pekińska pokrojona w kostkę a na wierzchu czerwona papryka pokrojona również w kostkę. Układając warstwy doprawiamy solą i pieprzem tylko te, które nie są słone, czyli cebulę, kapustę pekińską i paprykę. Salaterkę, a właściwie szklaną miskę wkładamy na godzinę do lodówki. a potem.. Smacznego!
07.11.2008
Twój komentarz:
Ankieta
Jak oceniasz pierwsze miesiące pracy nowego samorządu Tarnowa?
| | | |