W niedzielę, 3 lipca, na tarnowskim rynku odbędzie się Festiwal Kuchni i Kultur Świata. Organizatorzy zapowiadają warsztaty kulinarne, koncerty, live cooking, potańcówka i wiele innych atrakcji oraz akcentu urodzinowego - 2. urodziny świętować będzie grupa Jemy, która zrzesza tarnowskich restauratorów i właścicieli punktów gastronomicznych.
Warsztaty kulinarne, koncerty, live cooking, potańcówka – to tylko kilka wydarzeń w ramach Festiwalu Kuchni i Kultur Świata, który odbędzie się w najbliższą niedzielę, 3 lipca na tarnowskim rynku. Zabawa rozpocznie się o godzinie 11.00. Pod okiem ekspertów będzie można nauczyć się jak zrobić japońskie sushi, upiec pizzę oraz przygotować i doprawić turecki kebab a także kumpir. Na warsztaty obowiązują wcześniejsze zapisy, bilety są odpłatne.
O godzinie 16.00 będzie można podziwiać pokaz tańca Create Yourself. Godzinę później na rynku pojawi się gość specjalny, Tomasz Jakubiak – kucharz prowadzący liczne programy kulinarne oraz juror MasterChef Junior. Zaproponuje mieszkańcom live cooking, czyli pokaz gotowania na żywo. Na godzinę 19.00 zaplanowano koncert Yellow Horse, po którym rozpocznie się potańcówka Sound Protectors. Swoje 2. urodziny świętować będzie także grupa Jemy, która zrzesza tarnowskich restauratorów i właścicieli punktów gastronomicznych. Nie zabraknie z tej okazji tortu. Będą też atrakcje dla dzieci – dmuchańce, animacje, brokatowe tatuaże, pokazy treningowe i tor przeszkód.