Finałowe gotowanie

 Duet z piersi kurczaka w wykonaniu Grzegorza Janiszewskiego, znanego aktora, dziennikarza, kiedyś gotującego na ekranie tarnowskiej „Kablówki”. To główna atrakcja szóstej już edycji Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. Atrakcja główna, ale nie jedyna! Bowiem poza tym, wybór najlepszego „vipowskiego” dania półrocza oraz losowanie nagród dla uczestników brunchu.

 

Hotel „Tarnovia” zaprasza 30 czerwca o godzinie 13.00 na szóste w tym roku spotkanie w ramach cyklu „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”.

Brunch w najbliższą niedzielę to tradycyjnie premiera filmu kulinarnego z udziałem znanego tarnowianina, degustacja jego potrawy i oferta kilkunastu dań, zup, sałat oraz deserów przygotowanych przez szefa kuchni Hotelu Tarnovia. Ponadto wybór najlepszego dania gwiazd kolejnych edycji Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. – Na zakończenie półrocznego cyklu gotuje Grzegorz Janiszewski. Po zebraniu  i podliczeniu ankiet oceniających jego potrawę, oficjalne ogłoszenie wyników – zapowiada Joanna Dobroś, wiceprezes hotelu Tarnovia. – Tuż po tym losowanie wśród tych wszystkich, którzy w naszej zabawie uczestniczyli, zaproszenia na imprezę sylwestrową w naszym hotelu.

Przypomnijmy, kto, i co, do tej pory gotował.

Rozpoczęła posłanka Urszula Augustyn serwując indyjską rozkosz, czyli kurczaka w sosie owocowym z konfiturą z mango. Potem przy patelni stanął znany dziennikarz Jerzy Kosiba i zaproponował tagliatelle z łososiem, parmezanem oraz orzechami. Kolejnym kuchmistrzem był lider zespołu Totentanz, Rafał Huszno. Rafał śpiewająco wydał karkówkę malajską z sałatą z awokado. Małgorzata Mękal, radna i bizneswoman, podała tort z polędwicy w zredukowanym winie. Kolejną jasno świecącą gwiazdą była Barbara Quirino, lektorka włoskiego na PWSZ oraz uczestniczka wielu ogólnopolskich programów telewizyjnych. Pani Barbara zrobiła – a jakże – lasagne z mięsno-pomidorowym sosem.

- A teraz znany aktor, Grzegorz Janiszewski. Grzegorz zaserwuje duet z piersi kurczaka. Jadłem, więc powiem – mniam! Jeden kawałek zamarynowany w balsamico, drugi w tandoori. Pomiędzy nimi bukiet jarzyn. Śliczny, kolorowy talerz do zobaczenia, skosztowania i ocenienia już w najbliższą niedzielę – mówi Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, juror oraz wydawca portalu Coś na Ząb TV.

Fot: Jakub Piszczek

28.06.2013
Komentarze:
Wow: 29.06.2013
A Piszczek tytułu \"krytyka kulinarnego\" to gdzie sie dorobił?
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |