To już dziewiąty raz tarnowscy smakosze będą mogli zakosztować potrawy znanego tarnowianina i poznać jego najlepszy przepis. Tym razem, w ramach projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia, będzie to Henryk Słomka-Narożański ze swoim rodzinnym przepisem.
29 września hotel „Tarnovia” zaprasza na kolejne spotkanie smakoszy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Tym razem w roli kucharza wystąpi zastępca prezydenta Tarnowa Henryk Słomka-Narożański, który zaprasza na śledzia. - Takiego śledzia i taką sałatkę robiła moja mama. Przystawka jest tak dobra, że stanowi stały punkt menu, jakie przygotowujemy naszym gościom – mówi Henryk Słomka-Narożański.
- Nie zdradzając przepisu, trzeba przyznać, że śledzik jest wyborny i bardzo dobrze pasuje do niego towarzysząca mu sałatka – potwierdza Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Co istotne, widać było dużą pasję i spory profesjonalizm naszego gościa podczas przygotowywania dania.
Śledź i Sałatka Mamy Narożańskiej, bo taka jest nazwa potrawy, serwowana będzie podczas najbliższego brunchu w restauracji hotelu Tarnovia, 29 września od godziny 13.00 do 16.00. – Zapraszamy serdecznie wszystkich smakoszy dobrej kuchni – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes Hotelu Tarnovia. – Oprócz śledzia i sałatki, jak zwykle przygotowaliśmy mnóstwo dań: zupy, sałatki, dania mączne, rybne, mięsne, dodatki, desery, każdy znajdzie coś dla siebie, a wszystko w dobrze już znanej formule: płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz.
Brunch tradycyjnie rozpocznie filmowa premiera z gotowania gościa i degustacja jego potrawy, a potem do wyboru do koloru - dania przygotowane przez szefa kuchni.