Pomidorowa pod dyrygencką batutą

 Na kolejny brunch zaprasza 27 października o godzinie 13.00 hotel Tarnovia. Tym razem swoje danie zaprezentuje Anna Podkościelna-Cyz. Koszt udziału w brunchu tradycyjnie wynosi 30 złotych.

 

W najbliższą niedzielę 27 października kolejny brunch w hotelu Tarnovia i kolejne, dziesiąte w tym roku, kulinarne spotkanie ze znanymi tarnowianami. Tym razem swój popisowy przepis zdradzi Anna Podkościelna-Cyz, dyrygentka chóru Gos.pl, wiolonczelistka w Tarnowskiej Orkiestrze Kameralnej.

Pani Anna przygotuje toskańską zupę pomidorową. - To danie ma dwie zasadnicze zalety, jest szybkie i pyszne – mówi. Wysokie walory smakowe potwierdza Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Mocny, wyrazisty, ziołowy smak, złamany delikatnością mozzarelli, ziarnista struktura kremu, a do tego czosnkowo-ziołowe grzanki. Świetna zupa.

Uczestnicy brunchu będą mogli zdegustować toskańską pomidorową, ocenić ją na specjalnej ankiecie i obejrzeć film z gotowania. Poza tym, czeka ich jak zwykle sporo atrakcji kulinarnych przygotowanych przez szefa kuchni hotelu Tarnovia. - Jak podczas każdego brunchu, tak i tym razem zaserwujemy gamę różnorodnych potraw, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Obowiązuje tradycyjna formuła: płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz.

A będzie w czym wybierać: bar sałatkowy, zupy, potrawy mączne, wegetariański, mięsne, rybne, słodkie, desery, propozycje dla najmłodszych. Początek brunchu o godzinie 13.00.

Fot.: Jakub Piszczek

24.10.2013
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |