Malowane danie na finałowy brunch

 Na ostatni w tym roku brunch zaprasza 29 grudnia, od godziny 13.00 hotel Tarnovia. Tym razem gośćmi będą wszyscy do tej pory gotujący w kolejnych miesiącach. Osoby biorące udział w głosowaniu mogą wygrać zaproszenie na bal sylwestrowy.

 

W najbliższą niedzielę, 29 grudnia, w ramach projektu Znani Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia swoje popisowe danie przedstawi Bartłomiej Bałut, tarnowski malarz, profesor na krakowskiej ASP oraz w Instytucie Sztuki w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie.

Bartłomiej Bałut przygotował polędwiczki wieprzowe teryaki w pięciu smakach. – Danie, co godne podkreślenia, jest autorskim przepisem Bartka, który świetnie radzi sobie  w kuchni, nawet z niełatwymi wyzwaniami – mówi Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – To danie wyjątkowo smaczne, wielowymiarowe, podane z sosem z warzyw, chiński makaronem i surówką z białej kapusty.

Gotowanie 29 grudnia zamyka tegoroczną edycję projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. W związku z tym jury w składzie Maria Zawada-Bilik, Jerzy Hebda, Joanna Dobroś i Paweł Piszczek, wybierze najsmaczniejszą potrawę roku. Z kolei potrawa drugiego półrocza wybrana zostanie przez uczestników brunchy, którzy oddawali swoje głosy oceniając dotychczas ugotowane potrawy na specjalnych ankietach.

- Zapraszamy w niedzielę na brunch, będzie mnóstwo dobrej i smacznej zabawy, m.in. losowanie atrakcyjnych nagród, w tym zaproszenie na bal sylwestrowy, i jak zawsze mnóstwo świetnego jedzenia w formule płacisz 30 złotych i jesz, ile chcesz – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia.

Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00. Wtedy degustowana będzie polędwiczka Bartłomieja Bałuta i jednocześnie pokazywany będzie film z jego gotowania. Ale przychodzić można przez cały czas, do godziny 16.00.

27.12.2013
Komentarze:
DykrtiGes: 02.07.2017
hahgsgdnna - google.com google.com - hywyywkkkkkkzzzzsssss
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |