Boczek z grilla inaczej

Lato to pora, gdy rozpalamy grilla przy każdej możliwej okazji. Dlatego od dzisiaj w moich przepisach królować będą głównie pyszne przekąski i dania z grilla. Dzisiaj boczek, ale podany trochę inaczej.
Składniki: (Należy je oczywiście dobrać w zależności od ilości osób)
plastry wędzonego boczku
podgotowane wcześniej duże ziemniaki
cebula
sól, rozmaryn do smaku,
Przygotowanie:
Ziemniaki i cebulę pokroić w grube plastry. Na każdy plaster boczku położyć plasterek ziemniaka, a na ziemniaka plasterek cebuli. Posolić, doprawić majerankiem i przykryć kolejnym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami po bokach. Można też po prostu przebić przebić, ale wtedy trzeba bardzo ostrożnie przewracać. Piec na grillu powoli i cierpliwie.
Smacznego!
02.06.2009