Boczek z grilla inaczej

Lato to pora, gdy rozpalamy grilla przy każdej możliwej okazji. Dlatego od dzisiaj w moich przepisach królować będą głównie pyszne przekąski i dania z grilla. Dzisiaj boczek, ale podany trochę inaczej.

Składniki: (Należy je oczywiście dobrać w zależności od ilości osób)
plastry wędzonego boczku
podgotowane wcześniej duże ziemniaki
cebula
sól, rozmaryn do smaku,

Przygotowanie:
Ziemniaki i cebulę pokroić w grube plastry. Na każdy plaster boczku położyć plasterek ziemniaka, a na ziemniaka plasterek cebuli. Posolić, doprawić majerankiem i przykryć kolejnym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami po bokach. Można też po prostu przebić przebić, ale wtedy trzeba bardzo ostrożnie przewracać. Piec na grillu powoli i cierpliwie.
Smacznego!
02.06.2009
Twój komentarz:
Ankieta
Mija rok od wyborów samorządowych. Czy zauważyłeś zmiany w funkcjonowaniu Tarnowa i jak je oceniasz?
| | | |