Zapiekane filety
Drób ma tą zaletę, że można przyrządzić go szybko i na całe mnóstwo sposobów. Dzisiaj proponuję filety z kurczaka, wykorzystując przy tym w nieco inny niż zwykle sposób, zupę cebulową.
Składniki:
dwa podwójne filety z kurczaka
torebka zupy cebulowej
kartonik śmietany kremówki
vegeta
Przygotowanie:
Umyte filety pokroić na plastry, lekko pobić tłuczkiem i posypać vegetą. Układać warstwami w żaroodpornym naczyniu, przesypując poszczególne warstwy zupą cebulową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny pod przykryciem. Następnie wyjąć, polać śmietaną kremówką i ponownie wstawić do piekarnika, tym razem na 10 – 15 minut i bez przykrycia. Podawać najlepiej z ryżem i bardzo dużą ilością surówek.
Smacznego!
25.01.2010