Festiwal Słodyczy, Festiwal Kuchni i Kultury Azjatyckiej oraz Festiwal Piwa, Wina i Nalewek – weekend 8 i 9 marca zapowiada się bardzo kulinarnie. W Arenie Jaskółka Tarnów na uczestników czekać będzie masa nie tylko egzotycznych pyszności, ale i rękodzieło i gadżety.
W weekend, 8 i 9 marca, w Arenie Jaskółka Tarnów zagoszczą aż trzy festiwale – Festiwal Słodyczy, Festiwal Kuchni i Kultury Azjatyckiej oraz Festiwal Piwa, Wina i Nalewek. Pierwszy z nich kusić będzie słodkościami, nie tylko typowo polskimi, ale również specjałami znanymi z zagranicy. Będą tureckie baklawy i chałwy, hiszpańskie churros, praliny, owoce w czekoladzie, rzemieślnicze miody. Nie zabraknie ciast, lizaków, a także rzemieślniczych wyrobów z czekolady. Do tego będzie można kupić kawę z najlepszych polskich kawiarni.
Kolejny festiwal będzie okazją, by lepiej poznać kuchnię i zwyczaje azjatyckie. Na odwiedzających strefę gastronomiczną czekać będą tajskie curry, gruzińskie chaczapuri, koreańskie bowle. Będą obecni też wystawcy oferujący japońskie kosmetyki naturalne, oryginalnie ręcznie kute noże, książki związane z kulinariami oraz podróżami, świece zapachowe, japońską ceramikę, gadżety anime i rękodzieło.
Trzeci festiwal to okazja, by spróbować trunków rzemieślniczych. Na festiwalu pojawią się przedstawiciele browarów, winnic oraz producenci alkoholi craftowych. Będą dostępne również cydry i miody pitne.
W sobotę, 8 marca, wydarzenie rozpocznie się o godzinie 12.00 i potrwa do godziny 20.00. W niedzielę natomiast halę odwiedzić będzie można w godzinach 11.00 – 18.00.