Mini torcik owocowy

Składniki:
2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
5 galaretek, w tym 4 jednakowe.
1 gotowy spód biszkoptowy

Przygotowanie:
4 jednakowe galaretki rozpuścić w litrze gorącej wody i przestudzić. Schłodzone w lodówce mleko miksować, dolewając przestudzona galaretkę do chwili, aż masa zacznie lekko tężeć. Wylać masę na biszkopt i nałożyć na nią dowolne owoce (truskawki, maliny, borówki, kawałki pomarańczy, ananasa lub brzoskwiń. Mogą być mrożone lub z puszki). Owoce zalać kolejną przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i bardzo mocno schłodzić. Wierzch można udekorować bitą śmietaną i kawałkami owoców.
Smacznego!
09.01.2009
Twój komentarz:
Ankieta
Jak oceniasz pierwsze miesiące pracy nowego samorządu Tarnowa?
| | | |