Pierogi z mięsem drobiowym

Dzisiaj, na specjalne życzenie czytelniczki przepis na pierożki z mięsem drobiowym. Przy okazji gorąco pozdrawiam Polonię hamburską!

Składniki:
2 szklanki mąki (35 dag)
jajko
sól
35 dag filetów z piersi kurczaka
2 szklanki bulionu jarzynowego
żółtko
czerwona cebula
łyżka masła
2 łyżki posiekanej natki
pieprz

Przygotowanie:
Mąkę zagnieść z jajkiem, szczyptą soli i kilkoma łyżkami wody na gładkie ciasto.
Filety z piersi kurczaka umyć, włożyć do rondla, wlać bulion, gotować około pół godziny. Odcedzić, ostudzić, zemleć. Trochę bulionu zostawić – może się przydać.
Cebulę drobniutko posiekać. Masło stopić na patelni i zeszklić na nim cebulę. Dodać do zmielonego kurczaka razem z żółtkiem i natką, oprószyć solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie za sucha, podlać ją odrobiną bulionu.
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. Na każdym ułożyć 1–2 łyżeczki farszu i dokładnie zlepić.
Pierogi wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 2-3 minuty. Przed podaniem polać stopionym masłem. Podawane na drugi dzień i przyrumienione na masełku są jeszcze pyszniejsze!
Smacznego!
17.01.2011
Komentarze:
Kaja: 18.05.2012
A gdzie obiecane wątróbki drobiowe!!!
Cesbed: 14.04.2017
Plavix Online Canada cialis online Was Ist Viagra Wikipedia Buy Levitra Online Cheap accutane 20mg bestellen rezeptfrei Fluoxetin Online Bestellen Ohne Rezept Propecia Para La Prostata alli weight loss pills for sale Affordable Cialis Without Prescription Achat Cialis Montreal cialis online Stendra Next Day Delivery Shop Amoxicillin In Pregnancy Tooth generic cialis 500mg Amoxicillin Times Day Buy Xenical Online cialis online Ampcillin From Canada Prices Nebenwirkungen Von Viagra viagra Pyridium Online No Prescription Needed
Twój komentarz:
kod bezpieczeństwa
Ankieta
Czy popierasz projekt dwukadencyjności władzy wójtów, burmistrzów i prezydentów miast w samorządach lokalnych
| | | |