
Produkty na 6 osób:
 2 podwójne filety z kurczaka
 torebka przyprawy GYROS (kamis)
 keczup pikantny
 2 duże cebule
 4 ogórki konserwowe
 puszka kukurydzy
 majonez kielecki
 główka kapusty pekińskiej
 2 świeże czerwone papryki
 
 
 Przygotowanie:
 Dwa filety z piersi kurczaka kroimy w kostkę (0,5 cm) i smażymy na  patelni, na oliwie z dodatkiem odrobiny masła. W trakcie smażenia  posypujemy filety przyprawą GYROS (kamis). Odstawiamy do wystygnięcia.  Potem wszystko układamy warstwami w przeźroczystej salaterce, w  kolejności: kostka z filetów kurczaka, polewamy po wierzchu keczupem  pikantnym, cebula pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe pokrojone w  kostkę, kukurydza, majonez kielecki, kapusta pekińska pokrojona w kostkę  a na wierzchu czerwona papryka pokrojona również w kostkę. Układając  warstwy doprawiamy solą i pieprzem tylko te, które nie są słone, czyli  cebulę, kapustę pekińską i paprykę. Salaterkę, a właściwie szklaną miskę  wkładamy na godzinę do lodówki. a potem.. Smacznego!