Trzecia edycja kulinarnego projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia za nami. Było rockowo, ale nie mogło być inaczej, gdy w kuchni Rafał Huszno, lider zespołu Totentanz spotkał się z… karkówką.
Smakosze Tarnowa i okolic po raz kolejny spotkali w się w hotelu Tarnovia na trzeciej edycji gotowania z VIP-ami. Tym razem Rafał Huszno, lider i wokalista zespołu Totentanz, zaproponował Karkówkę Malajską.
Czego on z nią nie zrobił - najpierw ją pokroił, potem zamroził, potem rozmroził, potem nakłuł takim specjalnym wynalazkiem, wyglądającym jak ukradziony z sali tortur, potem zamarynował, a w końcu usmażył na grillu. - Cały trick polega na marynacie. To mój autorski tuning zainspirowany przepisem autentycznego Malajczyka – mówi Rafał Huszno.
A jaka to marynata? – Odsyłam na portal www.cosnazab.tv. Film ze zmagań Rafała z mięsem już tam wisi. Warto to zobaczyć na własne oczy – mówi Paweł Piszczek, wydawca portalu, krytyk i felietonista kulinarny.
Karkówka poprzedzona została starterem z awokado i podana z sałatką z ananasa, wędzonych śliwek, orzechów, sera żółtego, czosnku i majonezu.
Równie duże uznanie znalazły potrawy serwowane przez szefa kuchni Hotelu Tarnovia. – Mieliśmy sygnały, że węgierska zupa rybna oraz pieczeń z szynki w sosie chrzanowym smakowały najbardziej – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia.
Trzecia edycja gotowania z VIP-ami przeszła do historii. Kolejny brunch w ostatnią niedzielę kwietnia. - Kto będzie gotował? To jeszcze niespodzianka, ale wkrótce ją zdradzimy – zapewnia Paweł Piszczek.