Włoski klasyk…

 czyli Lasagne z ragu alla bolognese zaserwuje Barbara Quirino, Włoszka z urodzenia, tarnowianka z wyboru. Najbliższy brunch w hotelu Tarnovia odbędzie się 26 maja, tradycyjnie o 13.00. To już piąte spotkanie z cyklu „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”.

 

Piąta edycja cyklu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia zapowiada się wyjątkowo smacznie i radośnie. Radośnie, bo lasagne z lampką chianti potrafi wprawić w błogi nastrój każdego smakosza.

Barbara Quirino mieszka w Tarnowie od kilkunastu lat. Uczy tarnowian włoskiego w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej. Właśnie napisała podręcznik do nauki języka włoskiego. – Barbara jest wyborną kucharką, obdarzoną świetnym smakiem. Na portalu www.cosnazab.tv zrobiła klasyczną margheritę i fritto misto z focaccią. Preferuje prostą, tradycyjną włoską kuchnię – mówi Paweł Piszczek, krytyk i felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. – Stąd lasagne w jej wydaniu pachnie rustykalną Italią.

Barbara Quirino występowała w kilku programach telewizyjnych, m.in.: „Pytanie na śniadanie”, „Kawa czy herbata”, „Europa da się lubić”. – A teraz będzie gwiazdą naszego najbliższego brunchu. Spróbujemy dostosować serwowane tego dnia menu do włoskiego klimatu – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu hotelu Tarnovia.

Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia już w niedzielę 26 maja. Brunch, jak zwykle rozpocznie się o godzinie 13.00.

23.05.2013
Komentarze:
Karol: 24.05.2013
Następny nieznany nikomu wątpliwej jakości VIP. Czyżby tzw. elita skończyła się na radnej?
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |