Lasagne Barbary Quirino

 Po raz piąty smakosze i amatorzy dobrego jedzenia spotkali się w hotelu Tarnovia podczas brunchu „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Swoje danie przygotowała tym razem Barbara Quirino. Za miesiąc – w ostatnia niedzielę czerwca – zaplanowano szóste spotkanie i podsumowanie dotychczasowych brunchów oraz wybór najlepszej potrawy.

 

Nie ma żadnej przesady w stwierdzeniu, że tłumy tarnowskich smakoszy szturmowały w niedzielę restaurację hotelu Tarnovia. Ale nic w tym dziwnego, gdy weźmie się pod uwagę, że gwiazdą piątej edycji „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia była” powszechnie znana, Barbara Quirino, Włoszka z urodzenia, tarnowianka z wyboru. A lasagne, którą zaserwowała – kulinarne marzenie.

W Tarnovii gotowało ich już pięcioro: posłanka Urszula Augustyn podała indyjską rozkosz, dziennikarz Jerzy Kosiba - tagliatelle z łososiem, muzyk Rafał Huszno - malajską karkówkę, radna Małgorzata Mękal - tort z polędwicy w zredukowanym winie i wreszcie lektorka włoskiego na PWSZ Barbara Qurino klasyczną lasagne. – Każde danie inne, każde naprawdę smaczne. Lasagne wyjątkowe: świetnie zbilansowane, a jednocześnie pikantne, dzięki peperoncino. Miałbym poważny problem, by wybrać najlepszą z dotychczasowych propozycji – ocenia Paweł Piszczek, juror, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.

Taki sam problem mają zapewne uczestnicy niedzielnych brunchy, którzy wystawiają swoje oceny na specjalnej ankiecie. – W ostatnią niedzielę czerwca, kolejne gotowanie, kolejny brunch, kolejna gwiazda i jednocześnie wybór najlepszej z sześciu dotychczasowych potraw oraz losowanie nagrody dla uczestników naszej zabawy – zapowiada wiceprezes zarządu hotelu Tarnovia, Joanna Dobroś. – Już dzisiaj serdecznie zapraszamy.

Na podstawie wystawionych przez uczestników opinii, wybrana zostanie najwyżej oceniona potrawa, która wejdzie na stałe do menu Tarnovii.

27.05.2013
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |