Paluszki z kurczaka
Jako, że maj już za pasem. Dni są coraz cieplejsze i coraz to więcej czasu spędzamy na dworze, czy to w przydomowych ogródkach czy też działkach gdzieś za miastem najwyższy czas rozpocząć sezon grillowy. Jak powszechnie wiadomo, świeże powietrze i ruch wzmaga apetyt. Proponuję więc paluszki z kurczaka. Danie szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu.
Składniki na 6 osób:
- 1 kg filetów z kurczaka
-1 łyżka Vegety Pikantnej
Sos
-200 ml łagodnego ketchupu
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka Vegety Pikantnej
Sposób przygotowania:
Ketchup wymieszać z curry i Vegetą Pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą Pikantną lub też przyprawa do kurczaka. Przyprawione paluszki z kurczaka grillować kilka minut z każdej strony, aby nabrały złocistego koloru.
Serwowanie
Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać grillowany chleb tostowy i paluszki z kurczaka.
Smacznego!
25.04.2009