Sałatka na po świętach...

 



Poświątecznym przejedzeniu należy chyba krytycznie spojrzeć w lustro i na jakiś czas zdecydować się na dania lekkie a pożywne. Najlepiej nadają się do tego wszelkiego rodzaju sałatki i surówki.

Składniki:
duży seler
2 kiszone ogórki
dwa banany
winne jabłko
¾ szklanki jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
natka pietruszki, cukier, pieprz, sól

Przygotowanie:
Selera obrać, ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w ćwierćplasterki, banany w półplasterki, a jabłko w kostkę. Wszystko wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Całość polać jogurtem z solą, cukrem i pieprzem. Posypać natką i wstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego!

06.04.2011
Twój komentarz:
Ankieta
Jak oceniasz pierwsze miesiące pracy nowego samorządu Tarnowa?
| | | |