
Drób  ma tą zaletę, że można przyrządzić go szybko i na całe mnóstwo  sposobów. Dzisiaj proponuję filety z kurczaka, wykorzystując przy tym w  nieco inny niż zwykle sposób, zupę cebulową.
 
 Składniki:
 dwa podwójne filety z kurczaka
 torebka zupy cebulowej
 kartonik śmietany kremówki
 vegeta
 
 Przygotowanie:
 Umyte filety pokroić na plastry, lekko pobić tłuczkiem i posypać vegetą.  Układać warstwami w żaroodpornym naczyniu, przesypując poszczególne  warstwy zupą cebulową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około  pół godziny pod przykryciem. Następnie wyjąć, polać śmietaną kremówką i  ponownie wstawić do piekarnika, tym razem na 10 – 15 minut i bez  przykrycia. Podawać najlepiej z ryżem i bardzo dużą ilością surówek.
 Smacznego!