Zapiekane filety



Drób ma tą zaletę, że można przyrządzić go szybko i na całe mnóstwo sposobów. Dzisiaj proponuję filety z kurczaka, wykorzystując przy tym w nieco inny niż zwykle sposób, zupę cebulową.

Składniki:
dwa podwójne filety z kurczaka
torebka zupy cebulowej
kartonik śmietany kremówki
vegeta

Przygotowanie:
Umyte filety pokroić na plastry, lekko pobić tłuczkiem i posypać vegetą. Układać warstwami w żaroodpornym naczyniu, przesypując poszczególne warstwy zupą cebulową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny pod przykryciem. Następnie wyjąć, polać śmietaną kremówką i ponownie wstawić do piekarnika, tym razem na 10 – 15 minut i bez przykrycia. Podawać najlepiej z ryżem i bardzo dużą ilością surówek.


Smacznego!

06.04.2011
Komentarze:
Pharmk645: 14.04.2017
Hello! dfbbafe interesting dfbbafe site! I\'m really like it! Very, very dfbbafe good!
Pharmk921: 14.04.2017
Very nice site!
ChrisGreenwalt: 28.11.2017
Looks like something good to try that I would like to make for my dissertation writing services colleagues.
IsabellEllie: 28.11.2017
[url=https://www.affordable-dissertation.co.uk/dissertation-writing-services-uk/]Dissertation writing service[/url]
Twój komentarz:
Ankieta
| | | |