Żeberka z grilla



Potrawy z grilla mają tyle wariantów, ile przyrządza je osób. Każdy ma swój sposób i swoją tajemnicę kulinarną związaną, a to z marynatą, a to z odpowiednim doborem przypraw. Żeberka z grilla cieszą się nieustającą popularnością, a dzisiaj przepis na jedną z wielu mieszanek przyprawowych, które nadadzą mięsu specyficzny smak i kolor.

Składniki:
2 kg żeberek
2 łyżki miodu
musztarda
2-3 ząbki czosnku
majeranek
vegeta
pieprz czarny

Przygotowanie:
Żeberka pokroić na małe porcje i lekko posypać vegetą. W miseczce wymieszać miód, musztardę, pieprz, majeranek i roztarty z solą lub przepuszczony przez praskę czosnek. Zaprawą posmarować żeberka i odstawić je w chłodne miejsce na przynajmniej pół godziny. A potem to już tylko ułożyć na ruszcie gorącego grilla i czekać z niecierpliwością.


Smacznego!

06.04.2011
Twój komentarz:
Ankieta
| | | |