Żeberka z grilla
Potrawy z grilla mają tyle wariantów, ile przyrządza je osób. Każdy ma swój sposób i swoją tajemnicę kulinarną związaną, a to z marynatą, a to z odpowiednim doborem przypraw. Żeberka z grilla cieszą się nieustającą popularnością, a dzisiaj przepis na jedną z wielu mieszanek przyprawowych, które nadadzą mięsu specyficzny smak i kolor. czytaj dalej...
Karkówka, której zawsze braknie
Sezon grillowy wreszcie się rozpoczął, a dla tych którzy mają zamiar zainaugurować go w najbliższy weekend przepis na pyszną karkóweczkę z grilla. Tak pyszną, że niezależnie od ilości mięsa, zawsze go braknie... czytaj dalej...
Ziemniaki z ogniska inaczej
Snujące się nad ogródkami i działkami dymy to nieodłączny element jesiennego klimatu. Co prawda plenerowe biesiady zostały zdominowane przez grilla, ale naprawdę warto od czasu do czasu rozpalić prawdziwe ognisko. Nic nie zastąpi uroku żywego ognia i strzelających w górę iskier. A jeśli ognisko, to warto skorzystać i upiec ziemniaczki. Wiadomo, że można je jeść z różnymi smakowymi masełkami i przyprawami, ale ja chcę zaproponować je dzisiaj trochę inaczej – z zawartością w środku. czytaj dalej...
Cukinia z grilla
Zgodnie z zapowiedzią, dzisiaj kolejny przepis na coś z grilla. Tym czymś będzie cukinia, którą można zastosować jako samodzielne danie, albo jeszcze lepiej jako dodatek do grillowanego mięska. Przepis jest prościutki, a efekt murowany. czytaj dalej...
Boczek z grilla inaczej
Lato to pora, gdy rozpalamy grilla przy każdej możliwej okazji. Dlatego od dzisiaj w moich przepisach królować będą głównie pyszne przekąski i dania z grilla. Dzisiaj boczek, ale podany trochę inaczej. czytaj dalej...