Cukinia z grilla

 

Zgodnie z zapowiedzią, dzisiaj kolejny przepis na coś z grilla. Tym czymś będzie cukinia, którą można zastosować jako samodzielne danie, albo jeszcze lepiej jako dodatek do grillowanego mięska. Przepis jest prościutki, a efekt murowany.

Składniki:
młoda cukinia (dwie, trzy, cztery sztuki - zależy od ilości osób)
pieprz mielony
sól
bazylia

Przygotowanie:
Kroimy cukinię na centymetrowe plasterki, ale nie obieramy bo młoda cukinia ba mięciutką skórkę.Każdy plasterek oprószamy przyprawami, według uznania. Tak przygotowaną cukinię zostawiamy na pół godziny, a następnie grillujemy. Należy ją opiekać, aż będzie miękka i nabierze złocistego koloru.


Smacznego!

06.04.2011
Twój komentarz:
Ankieta
Jak oceniasz pierwsze miesiące pracy nowego samorządu Tarnowa?
| | | |